fbpx

Άλκης Κυνηγάκης: Κολυμπώντας για δυο εβδομάδες μαζί με τους κορυφαίους στον κόσμο… (pics)

Άλκης Κυνηγάκης: Κολυμπώντας για δυο εβδομάδες μαζί με τους κορυφαίους στον κόσμο… (pics)

Από την Αίγυπτο και το Sharm el Sheikh ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος για τον Άλκη Κυνηγάκη.

Ο πέμπτος ολυμπιονίκης του Τόκιο στα 10χλμ open water βρέθηκε εκεί για δυο εβδομάδες και συμμετείχε σε προπονητικό καμπ μαζί με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας που έκανε και αυτή το σχεδιασμό της για το 2023 και τις μεγάλες διοργανώσεις που περιλαμβάνει.

Τον Κυνηγάκη συνόδευσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Αθυμαρίτης, που ανέφερε σχετικά μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ): «Η ιδέα ξεκίνησε από το Ισραήλ που συμμετείχαμε τον Οκτώβριο και είδαμε πόσο οργανωμένη και πολυπληθής ήταν η ιταλική ομάδα Open water. Mε τη βοήθεια του Τεχνικού Συμβούλου της ΚΟΕ στο άθλημα Σπύρου Γιαννιώτη και με τη σύμφωνη γνώμη του Τεχνικού Διευθυντή Κολύμβησης της ΚΟΕ, Ευάγγελου Κοζομπόλη, προχωρήσαμε σε επαφές με τους Ιταλούς και μας δέχτηκαν στο καμπ που είχαν για ένα μήνα στο Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο. Δουλέψαμε μαζί τους για δυο εβδομάδες και ήταν φοβερή εμπειρία και για τους δυο μας».

Ο Αθυμαρίτης προσθέτει ότι: «Ο Άλκης είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει μαζί με τους κορυφαίους κολυμβητές αποστάσεων στον κόσμο όπως οι Ιταλοί Παλτρινιέρι, Ασσερένζα, Φουρλάν, Βεράνι, τους Γάλλους Ολιβιέ και Ομπρύ καθώς και τους ανερχόμενους μικρότερους Ιταλούς που είναι πολύ γρήγοροι. Αλλά και για μένα ως προπονητή με ωφέλησε πάρα πολύ καθώς είχα την ευκαιρία να κάνω πολλές συζητήσεις, να έχω χρήσιμες επαφές και να εξάγω πολλά θετικά συμπεράσματα. Επίσης, επειδή υπήρχε καλή χημεία μεταξύ μας συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στο μέλλον και ενόψει παγκόσμιων πρωταθλημάτων και Ολυμπιακών αγώνων με κοινά καμπ κα εκτός αλλά και πιθανόν και στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος